biobizz 1O Biobizz-u

Od posaditve semena do pobiranja prvih pridelkov so Biobizz vodilni na svojem področju, ko gre za ekološko pridelavo poljščin. Zemlja za lončnice, tekoča gnojila, ojačevalci substrata – izdelujejo ogromen izbor 100% bioloških izdelkov za vse vrste rastlin. Dejansko, odkar so začeli leta 1992, so pomagali ljudem gojiti rastline uspešno in ekološko, brez kakršnih koli nevarnih oz. strupenih kemikalij.

Razmišljamo zeleno

Njihova filozofija je preprosta: So ekološko zavedni in omogočajo ekološko pridelavo poljščin za vsakogar, ne da bi pri tem negativno vplivali na okolje.

Misija planet Zemlja

Preden vrhunska organska gnojila dajo v prodajo, jih razvijajo na najvišji ravni raziskav in razvoja. Zato lahko trdijo, da vsak nihov izdelek dosledno vsebuje pravilno količino organskih sestavin. Podjetju je nadvse pomembno kakšen vpliv imajo njihova gnojila na okolje – izogibajo se kakršnih koli kemikalij, ki bi imele negativen vpliv na planet.

Čeprav je bila družba Biobizz Worldwide ustanovljena na Nizozemskem, so danes njihovi glavni objekti v Španiji. Imajo tudi prostore v Franciji, Angliji in Severni Ameriki. Biti sposoben dostaviti partnerjem po celem svetu pomeni, da ima vsakdo možnost, da se razvija skupaj z Biobizz-om.

Kaj pomeni bio – organsko?

Organsko na splošno pomeni vse, kar je povezano z živimi organizmi in/ali izhaja iz organizmov. V naši industriji organsko preprosto pomeni – gojiti naravno. Pomeni, da je zraslo brez kemičnih ali mineralnih dodatkov ali gnojil. Če ga gledate s kemijskega vidika, je ekološko povezano s tem, kako molekule na osnovi ogljika delujejo in reagirajo v vseh vrstah spojin in materialov. Ko gre za hrano, mora biti uradno označena kot ekološka v skladu z zakonodajo in certifikati, jo je treba proizvesti brez uporabe hormonov, antibiotikov (razen v medicinske namene), sintetičnih gnojil ali pesticidov. Ekološko gojenje prepoveduje tudi uporabo gensko spremenjenih organizmov (GSO) in procesov, kot je obsevanje.

Kako bio (organsko) deluje v kmetijstvu?

Enostavno rečeno, naravno kmetijstvo omogoča naravi, da naredi, kar narava naredi najbolje. To pomeni kmetijstvo, ki temelji na celostnih, ekološko uravnoteženih kmetijskih načelih, ki vključujejo rodovitnost tal, kolobarjenje in kontrolo nad škodljivci na naraven način.

Če kmetje pridelujejo ekološke proizvode, na pridelkih ne bodo uporabljali sintetičnih pesticidov ali gnojil in se izogibajo uporabi sintetičnih hormonov, antibiotikov ali drugih zdravil na živini. Ekološki kmetovalci uporabljajo samo ekološko krmo za svoje živali in jim omogočajo dostop do zunanjih površin.

Zakaj gojiti bio (organsko)?

To je jasna izbira. Tovarniško izdelana kemična gnojila odvzamejo naravo in življenje iz tal, namesto, da bi ji dodali. Ko zemlja postane neuporabna v imenu hitrega popravka, se te industrijske kemikalije sperejo v vodne zbiralnike, kjer ubijajo in mutirajo divje živali, alge in koralne grebene. Ostanki iz teh kemikalij in pesticidov se lahko tudi znajdejo v izdelkih, ki jih jemo.

Uživanje naravnih sadežev, zelenjave ali zelišč, ki se rastejo popolnoma brez kemikalij ali pesticidov, lahko izboljšajo imunske sisteme živali in jim pomagajo pri ozdravitvi.

Spletna stran

Prikazovanje 1–20 od 23 rezultatov

SHOPPING CART

close
23