ExHale 365 CO2 vreča – Dodaten CO2 Leave a comment

ExHale 365 CO2 v vašem rastlinjaku (zunanjem ali notranjem)

exhale 365 co2 bag 01

Rastline potrebujejo 17 osnovnih elementov za rast in razmnoževanje. Trije elementi – ogljik, vodik in kisik – predstavljajo več kot 95% suhe teže rastline. Če želite znatno povečati pridelke v zaprtem prostoru, je dodaten CO2 odlična naložba. Ena od takih je ExHale 365 CO2 vreča.

Koliko CO2-ja potrebujejo rastline

V notranjih rastlinjakih je optimalna rast rastlin omejena s količino svetlobe. Ko je svetloba zadostna, je vse kar še omejuje rastlino pri rasti: CO2; zato se prepričajte, da vaše rastline dobivajo ves svež zrak in ogljikov dioksid, ki ga potrebujejo. 

Svež zrak vsebuje ogljikov dioksid pri približno 370 ppm, zato je zagotovitev zadostnega prezračevanja in gibanja zraka dober prvi korak. Na žalost se lahko v tesno zaprtem prostoru okoliški CO2 hitro porabi.

Na primer, v plastičnem rastlinjaku se lahko koncentracije CO2 zmanjšajo na manj kot 200 ppm samo 1-2 uri po sončnem vzhodu. Na nivojih, nižjih od 200 ppm, bo rast rastlin močno omejena in na stopnjah pod 100 ppm bodo rastline prenehale rasti.

exhale 365 co2 bag

Tako kot prekomerne ravni gnojil lahko škodijo rastlinam, imajo lahko prekomerne stopnje obogatitve CO2 škodljive učinke. V rastlinjaku se raven nad 1500 ppm šteje za potratno, raven nad 5000 ppm pa je škodljiva. Prekomerne ravni povzročijo, da se stomate na listih rastlin zaprejo, začasno pa se ustavi fotosinteza. 

CO2 nad običajnimi nivoji ima dramatično pozitiven učinek na rast rastlin. S povečanjem ravni CO2 na 750-1.500 ppm, lahko pridelovalci pričakujejo tudi do 50% povečanje donosa, čas cvetenja pa se lahko skrajša za 7-10 dni.

 

Nasveti za optimizacijo uporabe dodatnega CO2

  • Uporabite razsvetljavo celotnega spektra z izboljšanim modrim spektrom. Modri ​​konec spektra stimulira proizvodnjo klorofila in stimulira stomate na listih, ki se odpirajo.
  • Uporabite nihajoče ventilatorje za dobro gibanje zraka. Mrtve cone stoječega zraka lahko na spodnji površini listov tvorijo parno pregrado, kar preprečuje vnos CO2.
  • Temperature zraka naj bodo optimalne. Temperatura toplega zraka pospešuje fotosintezo in vnos CO2, če pa se temperature preveč dvignejo, se listne stomate približajo ohranjanju vode – se zaprejo in rastlina poizkuša ohraniti v sebi kar največ vlage. Rastline v prostorih s zrakom obogatenim s CO2 potrebujejo 3-5 °C višje temperature kot so običajne, za optimalen izkoristek CO2-ja.
  • Ohranite relativno vlažnost med 40-60%. V razmerah nizke vlažnosti se zapirajo listne stomate, kar zmanjša vnos CO2.
  • Povečajte razmerje med amonijem in nitratom v vašem gnojilu. Pri visokih koncentracijah CO2 rastline ne bodo uporabile toliko nitratnega dušika, medtem ko se bo amonijeva oblika dušika učinkoviteje uporabljala.
  • Uporabite aditive, kot je huminska kislina. Humične in fulvične kisline izboljšajo vnos železa in drugih elementov. Železo je katalizator za proizvodnjo klorofila in prispeva k učinkovitejši fotosintezi pod visokimi pogoji CO2.

ExHale 365 CO2 vreča je primerna za uporabo na površini cca. 1.2 x 1.2 metra. V večjih prostorih uporabimo več vreč. Po aktivaciji bo ExHale zagotavljal primerno raven CO2 v vašem rastlinjaku za obdobje najmanj 9 mesecev.

ExHale 365 CO2 Bag

Spletna stran izdelka

 

Dodaj odgovor